Favoritterne stærkt fra start i Herning
by Michael Søvsø|26 AUG 2022
Der er ingen tvivl om, at USA og Canada er de suverænt stærkeste nationer i kvindeishockeyen. Bortset fra en enkelt gang, har det altid været USA og Canada i VM-finalen, og naturligvis er de to ærkerivaler også favoritter til at mødes igen i slutkampen i Herning næste søndag.

USA bragte sig foran 2-0 mod Japan, inden der var gået 10 minutter og efter første periode var stillingen 4-0 til favoritterne. Som altid arbejdede japanerne disciplineret i defensiven, og det meste af spillet foregik også foran deres mål. Det var envejstrafik, og amerikanerne endte med at vinde 10-0.

Amerikanerne kommer med nye ansigter på holdet og noget at revanchere efter nederlag i de seneste to finaler, VM og OL, mod Canada.

”Det var en god start. Det var et ”heartbreak”, da vi tabte i Beijing for seks måneder siden i OL-finalen. Man tænker på den kamp, hver eneste gang, man går i træningslokalet og vil have revanche. Der er nye ansigter i truppen, en ny spillestil og en ny struktur. Vi skal være mere disciplinerede, og det viste vi i dag. Vi har kun været sammen et par uger, og vi bygger videre på noget godt,” sagde Kendall Schofield, en af USA’s rutinerede spillere, efter kampen til IIHF.com.
Japan - USA - IIHF VM i Ishockey for kvinder 2022
25 AUG 2022
Aftenens kamp var mere jævnbyrdig. Det stærke finske mandskab er i stand til at presse favoritterne, og det viste Michelle Karvinen og co. også i kampen mod Canada. Favoritterne førte 2-1 kort før tid i første periode, da Kiira Yrjanen brændte et straffeslag på Ann-Renee Desbiens. En virkelig nøglescene i kampen, som canadierne endte med at vinde 4-1.

Superstjernen Marie-Philip Poulin leverede mål og assist i kampen for Canada, mens Michelle Karvinen forblev uden point i sin første VM-kamp på dansk is.

”Der er altid ting, du kan forbedre, og vi har også detaljer i spillet, som vi skal kigge på. Men det er altid godt at vinde den første kamp i turneringen og Finland er en stærk modstander”, sagde Canadas back Meaghan Mickelson til IIHF.com efter kampen.

En kamp i dag i Herning, hvor Japan skal forsøge at revanchere sig for 0-10-nederlaget mod USA. Schweiz ligner en lidt mere overkommelig modstander end amerikanerne.