Canada vinder efter overtid
by Andrew Podnieks (oversat af OC)|14 MAJ 2018

Den canadiske angriber Connor McDavid scorer det kampafgørende mål efter overtid på Letlands målmand Kristers Gudlevskis.

Connor McDavid ramte sin egen retur i luften efter 46 sekunder af overtiden mod Letland. Det gav canadierne sejren på 2-1 over et stædigt lettisk mandskab.

Kampen havde meget på spil i forhold til kvartfinalepladser. Canada var på fjerdepladsen inden kampstart med ti point. Letland længere nede med ni.

Canadierne skød 33 gange på den lettiske keeper mod Letlands 15 på Darcy Kuemper.

Canada fik åbningsmålet i første periode. Et skud fra langt ude landede lige ved Gudlevskis benskinner. Ingen så den, bortset fra dommeren og Anthony Beauvillier, der prikkede den ind til 1-0.

I anden periode var det meget frem og tilbage. Letterne kom fint med i kampen og havde stor ære af den i størstedelen. Canada kom ikke frem til det helt store.

Letland var kun et skud væk fra 1-1. Og i tredje periode tog Kristians Rubins chancen fra langt ude, og den svævede hele vejen ind bag Kuemper med kun lidt under to minutter spillet af tredje.

Efter kampen er det nu endnu mere vitalt, hvordan det går i morgendagens kamp mellem Letland og Danmark, hvor der er direkte kamp om kvartfinalepladsen. Vinderen går videre. Taberen tager hjem.

Canada spiller mod Tyskland i morgen. Canadierne har muligheden for at rykke op på andenpladsen – men ingen chance for at nappe førstepladsen i gruppen.