Rusland holder fast og slår Schweiz
by Andy Potts (oversat af OC)|12 MAJ 2018

Ruslands Pavel Datsyuk med en scoringschance mod den schweiziske målmand Reto Berra.

share

Rusland revancherede deres nederlag mod tjekkerne i mod et stædigt schweizisk mandskab.

Første periode var godt nok målløs, men det var nu ikke fordi den var uden hændelser. Der skete en masse i begge ender, og der var godt gang i tilskuerne til kampen.

Rusland satte yderligere blus på i anden periode, hvor de tog føringen på et mål af Kaprizov, der tog en misser fra Datsyuk, og gjorde den til en scoring.

Schweiz fik dog en mulighed i powerplay, de ikke forspildte. Untersander bankede en one-timer ind efter en fin pasning fra Dean Kukan.

Men der gik ikke lang tid, før russerne var på toppen igen. Artem Anisimov stjal pucken langs banden, og sendte Dadonov af sted mod mål. Han skød, og han scorede på Berra langt inde i zonen.

Rusland kom også på 3-1 i et powerplay, hvor de var fem-mod-tre. Den røde maskine klikkede, og bevægede pucken fint rundt. Gusev fandt Nestorov i cirklen, og et hurtigt affyret håndledsskud øgede føringen.

Med otte minutter tilbage af tredje periode skulle schweizerne få deres reducerende mål. Vermin spillede Meier fri i slottet, men skuddet blev reddet. Andrighetto stod dog klar til at presse pucken ind over stregen.

Rusland svarede igen. Grigorenko scorede sit fjerde mål i turneringen ved at tippe Anisimovs aflevering op over Berras skulder.

Men det var ikke slut endnu. Schweiz fik powerplay, og trak målmanden ud. De kom meget tæt på af to omgange i de sidste sekunder af kampen. Men Rusland holdt fast og lukkede af til sidst.

Rusland - Schweiz
Intensity at both ends, speed, and a few desperate moves by the Swiss narrated tonight's game. In the end, there was nothing Switzerland could do to take the game to overtime, losing 4-3 to Russia.