Finland hiver let sejr hjem mod Norge
by Andrew Podnieks (oversat af OC)|08 MAJ 2018

Den finske angriber Mikael Granlund scorer på Norges målmand Lars Haugen.

Finnerne var dominerende hele vejen igennem med deres kompromisløse stil. Holdet har nu scoret 23 mål i tre kampe. Flest af alle de 16 hold i Danmark.

Norge har en overtidssejr og et nederlag – og efter i aften – en tabt kamp i ordinær spilletid. Med tre point for tre kampe er Norge på femtepladsen i gruppen.

Harri Sateri fik en nem shutout, hvor han stoppede otte harmløse skud, der kom hans vej.

Et slagskud fra venstre side af banen gjorde det til 1-0. Veli-Matti Savinainen var manden bag. Kun 4:03 minutter spillet af kampen.

Fire minutter senere fordoblede de deres føring efter et defensivt kiks af Norges Niklas Roest, der to pucken ind foran eget mål, hvorefter Marko Anttila prikkede pucken fra Norge-spillerens stav og ind i målet.

To hurtige mål i anden periode lukkede reelt set kampen. Teuvu Teravainens skud fra lang afstand røg forbi to nordmænd og snød Haugen. Kasperi Kapanen affyrede et højt skud indover målmandens handsken for at gøre det til 4-0.

To sene mål i perioden gjorde det onde ved Norge. Markus Nutivaara puttede en repost ind bag Haugen, og mens Finland spillede 4 mod 3 – med kun 14 sekunder tilbage i anden periode – scorede Mikael Granlund fra nært hold.

Norge skiftede målmand før tredje periode, ind kom Henrik Haukeland, der kun tillod et enkelt mål. En sen scoring af Saku Maenalanen.

Finland skal allerede på den igen i morgen onsdag, hvor Danmark er modstanderen. Norge har en to-dags pause, inden de møder Canada på torsdag.