Skarp Scherwey pacer Schweiz til sejr
by Andy Potts (oversat af OC)|06 MAJ 2018

Tristan Scherwey (hvid trøje) jubler efter Schweiz' første periode føring mod Slovakiet i København.

Det var en mindeværdig kamp for Tristan Scherwey, som leverede et mål og en assist. Den 26-årige, der har spillet hele sin seniorkarriere i Bern, har virkleig etableret sig selv på det schweiziske landshold i år. Både til OL og nu.

I dag var han forskellen, og hans hold tog et kæmpe skridt mod kvartfinalepladserne. Og det endda mod et slovakisk landshold, der også har styrken til at være med iblandt de otte bedste.

Begge hold havde dage forinden spillet 2-2 i ordinær spilletid i deres respektive kampe. Mens Schweiz tog en sejr mod Østrig, tabte slovakkerne til Tjekkiet. Men det var nu alligevel den omvendte verden der, for schweizerne skuffede, mens Slovakiet imponerede.

Men med de første kampe i historiebøgerne kunne begge mandskaber i dag forsøge sig på ny. Og det var Schweiz, der kom bedst ud af starthullerne. Efter 12 minutter bragte Tristan Scherwey dem foran på en styring fra et Raphael Diaz-skud fra blå linje.

Lige så langsomt kom slovakkerne bedre med i kampen. Reto Berra var lige pludseligt den travleste målmand i Boxen.

Men alt i mens slobvakkerne pressede på i slutningen af første periode, så gjorde Schweiz sig klar til en anden periode, hvor de kom ud som lyn og torden. 22 sekunder gik der, så var pucken i nettet efter et mål i undertal.

Scherwey stjal pucken på den slovakiske blå linje. Hans finter og bevægelser ned mod det schweiziske mål trak Schweiz-spillerne til ham. Det åbnede isen fuldstændig op til Mirco Muller, der fik en frispilning, som blev aflsuttet med et smukt skud op i nettaget og ind bag Ciliak.

Reto Berra reddede schweizerne nogle gang og stod i vejen for 24 slovakiske skud i hans shutout. Slovakkerne prøvede, men de kunne ikke finde en vej igennem Berra. Schweiz er nu på fem points – et bag Rusland og Sverige i toppen af gruppe A.