Norsk straffeslagssejr over tyskerne
by John Sanful (oversat af OC)|06 MAJ 2018

Norske Thomas Valkvae Olsen scorer på tyske Timo Pielmeier.

Tyskland startede kampen svagt og ukoncentreret med mange tidlige fejl. De kunne ikke komme ordentligt ud af deres egen zone og lavede mange dårlige valg på isen. På trods af det var tyskerne de første til at få et powerplay. Men det gjorde intet godt for dem, da en personlig fejl af Dennis Seidenberg i høj grad var skyld i Ken Andre Olimbs undertalsmål kun 1:41 inde i kampen.

Norge fulgte op på deres nyfundne momentum med et powerplaymål ved tiden 7:31 i første periode. Thomas Valkvae Olsen fik skrabet pucken inde over stregen foran mål. Det var hans første VM-mål i karrieren.

Nede med to mål fandt tyskerne lige så stille deres rytme. Offensiven kom i gang og forcerede den norske målmand, Henrik Haukeland, ud i nogle fine redninger. Norge blev mere og mere udisciplineret og kom i undertal for fjerde gang.

Denne gang skulle den ikke gå. Patrick Hager scorede et lidt specielt mål, der egentlig var blevet reddet, men den norske keeper puttede den i sit eget ned i forsøget på at lokalisere pucken.

Tyskland kunne nå smage blod. Efter 18:41 i første periode sendte Michaelis et hurtigt skud over Haukelands skulder på stoksiden.

Norge kom bedre ud til anden periode, hvor et lækkert sammenspil resulterede i Bastiansens mål, som var hans andet ved denne slutrunde.

For ikke at blive udkonkurreret i scoringsræset satte Hager sin anden scoring i kampen ind bag Norges målmand, da han fightede sig frem til pucken inde foran mål og sendte den i nettet.

Med 9:47 tilbage af anden periode skød Daniel Sorvik på mål fra afstand, som Pielmeier ikke kunne fange, så pucken så intet andet en målnettet.

Før tilskuerne kunne få lov til at glæde eller bekymre sig over scoringen udlignede Yannick Seidenberg kampen med målet til 4-4, da han rettede et Matthias Plachta-skud af og ind bag Haukeland. Kun 26 sekunder efter Sorviks mål.

I overtiden havde begge hold deres muligheder, men det forblev 4-4. Norge missede chancen for at afgøre kampen med en gunstig powerplaymulighed. Leon Draisatl, den absolutte stjerne i tyskernes trup, fik udvisningen, og det passede med, at han ikke kunne nå at komme ud til straffeslagskonkurrencen.

Mathias Trettnes, Tobias Lindstrom og Andreas Bastiansen med sejrsmålet scorede for Norge. Tyskerne kunne ikke få nogen af deres forsøg forbi Haukeland. Tyskerne har nu tabt begge deres kampen efter straffeslag ved VM 2018.