Canada cruiser forbi Korea
by Andrew Podnieks (oversat af OC)|06 MAJ 2018

Canadiske Ryan Nugent-Hopkins prøver at score på Korea-målmanden Matt Dalton.

I dag stillede canadierne med et på papiret meget bedre hold med en masse NHL-spillere, der var fraværende ved OL. Det resulterede i en nedslagtning af koreanerne på hele 10-0.

Intet mindre end seks canadiske spillere leverede en multipoint-kamp, ført an af Tyson Jost og hans to mål, Connor McDavids mål og to assister samt Matthew Barzals tre assister. Målmand Curtis McElhinney fik sin måske nemmeste shutout nogensinde.

Det tog canadierne næsten ni minutter at score deres første mål. Ryan Nugent-Hopkins stod for scoringen, og Tyson Jost udbyggede føringen til 2-0 før første periodes udrindelse. Med tre scoringer i rap på 85 sekunder i starten af anden periode satte for alvor de canadiske NHL-spillere i gang med nedsablingen.

Det skal dog siges, at de koreanske hold spillede en respektabel første periode. De kæmpede hårdt og spillede solidt forsvar med nogle fine tacklinger indimellem. Det var først i anden periode, det gik galt med nordamerikanernes mange scoringer. Colton Parayko og Ryan O'Reilly kom blandt andre på måltavlen.

Inden anden periode var slut lavede Korea og træner Jim Paek et målmandsskift. Matt Dalton blev forvist til bænken, hvor Sungje Park sad klar og overtog dermed den svære plads mellem stængerne mod de overbevisende canadier.

8-0 stod der på vej ud til tredje periode, hvor der ikke skulle gå lang tid, før Connor McDavid gjorde det til 9-0 med et skud mellem benene på næsten nyindsatte Park i målet. Med et hurtigt skud afsluttede Jordan Eberle resolut og udbyggede føringen til relativt pinlige 10-0, lige som Korea havde en mand på vej ud af straffeboksen.