Finland overbevisende mod USA
by John Sanful (oversat af OC)|15 MAJ 2018

Sebastian Aho fortsatte sin imponerende scoringsstime ved VM mod USA.

share

Finland slog USA 6-2 i begge holds sidste kamp i gruppefasen ved VM. Sebastian Aho lavede hattrick og demonstrerede endnu engang, hvor vigtig han er for holdet.

Med sejren slutter Finland i toppen af gruppe B og bliver i Herning for at spille kvartfinale mod Schweiz i Jyske Bank Boxen på torsdag.

Selvom USA var noget nær det bedste hold i første periode, fandt de dem selv nede med 2-0 ved Sebastian Aho's to scoringer.

Aho's første scoring kom omkring ti minutter inde i opgøret. Det var et lidt tilfældigt mål, der kom gennem en klynge af mennesker inde foran kassen, hvor pucken ramte Keith Kinkaid på indersiden af låret, før den over målstregen.

Den anden scoring blev sat ind med lidt under tre minutter tilbage på uret. Pucken hoppede igen lidt vildfaren rundt omkring målet og fandt vej til Sebastian Aho, der nemt kunne prikke den ind.

I anden periode var der gang i begge ender. Chancerne var der mange af. I tiden 17:51 scorede Rantanen efter en repost, hvor han med sin baghånd satte pucken i mål.

Tredje periode gik i gang, og så fandt den høje Marko Anttila vej til målet, da han i tiden 7:42 scorede et mål, der dog var lidt tvivl om, inden den blev godkendt af dommerne.

Med under ti minutter tilbage af kampen skulle amerikanerne dog få gravet sig lidt tilbage. Patrick Kane sendte et skud afsted fra siden, mens Anders Lee stod og screenede målmanden inde foran. Mål var der.

Der kom endnu mere gang i scoringerne. Kasperi Kapanen ville kort efter også være med. Det samme med Derek Ryan og til sidst Aho, der kunne fuldende sit hattrick.

Det var et frustreret amerikanerhold, der i slutminutterne brugte meget tid på at skubbe, snakke og være opildnede. Men mere udviklede det sig ikke til.